Aktualności
W dniu 1 grudnia 2021 roku odbyła się kolejna edycja szkolnego konkursu „Gotować każdy może…” Tegorocznemu konkursowi patronowało hasło „Ziemniak Ci pomoże”, czyli głównym surowcem, używanym w przygotowanych potrawach były ziemniaki. W konkursie wzięło udział 12 zespołów dwuosobowych. Do jury konkursowego zostali zaproszeni: szefowie kuchni restauracji „Szamma”, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych Beata Osadnik oraz pani wice-dyrektor Ewa Mazur - Racis. Oceniali przygotowane przez uczniów potrawy, biorąc pod uwagę nie tylko smakowitość, ale również dobór składników, stopień ich wykorzystania i sposób podania. Pierwsze miejsce przyznano uczennicom klasy 3e – Agacie Szubert i Alicji Lukoszek za placki ziemniaczane. Drugie miejsce zajęły Martyna Szmandra i Magdalena Juranek z klasy 3ks za potrawę „Pieczone ziemniaki z boczkiem” , a miejsce trzecie miejsce zdobył zespół z klasy 1ks – Daniel Marzotko i Bartłomiej Siwoń, którzy przygotowali potrawę o nazwie „Musaka z ziemniaków”. Przygotowali oni potrawę o nazwie „Musaka z ziemniaków”. Wygrani zostali nagrodzeni sprzętami gospodarstwa domowego. Nagrody ufundowała Rada Rodziców oraz dodatkową nagrodą dla pierwszego miejsca ufundowaną przez szefów kuchni „Szamma’ – warsztaty kulinarne.
I miejsce

II miejsce

III miejsce
